Grind

Grindar har vi väl alla hört talas om. De flesta av oss har säkerligen passerat genom en eller ett par grindar genom åren. Grindar fyller en mycket viktig funktion i vårt samhälle, oavsett vilket syfte de har. Grindar finner du på flygplatser där de hindrar obehöriga från att ta sig in på förbjudet område, du finner grindar på byggarbetsplatser där de hindrar obehöriga från att störa arbetet och du finner grindar på hundgårdar där de har som syfte att möjliggöra för hundägare att ta sig in till sina hundar utan att hundarna ska kunna rymma. Du hittar även grindar hemma hos barnfamiljer där de sitter längst upp och troligtvis längst ner i trappan där dess syfte är att skydda barnen från att klättra i trappan för att sedan ramla och skada sig. Kort och gott finner du grindar överallt i vårt samhälle där de ser olika ut och fyller helt skilda funktion, men dock har samma grundsyfte, att möjliggöra passage för behöriga.

Lämna ett svar